Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfEn iyi 

91 - Soru: Eskiyen, yani okunamayacak kadar yıpranan Kur'an-ı Kerim'i ne yapmak lâzımdır?
Cevap: Temiz bir torba içine koyup, ayak değmeyecek temiz bir toprağa gömmek münasip ve caiz olur.
92 - Soru: Kur'an-ı Kerim okumasını bilmeyen bir kimsenin evinde Kur'an bulundurması doğru mudur?
Cevap: Onu torbaya hapsedip duvara asmak için değil, okuyup öğrenmek üzere bulundurmak şartı ile.
93 - Soru: Kur'an-ı Kerim, kütüphanenin üst gözünde veya torba içinde duvarda asılı bulunur iken ayağımızı o tarafa uzatmak doğru olur mu?
Cevap: Kur'an-ı Kerim, yukarıda olduğu için ayağın o tarafa doğru uzatılmasında kerahet yoktur. Kur'an-ı Kerim aşağıda olur ve tam ayağımızın hizasında kalırsa bu asla doğru değildir.
94 - Soru: Bir kimse Kur'an-ı Kerim'in üzerine ayağı ile basacak olsa ne olur?
Cevap: Hakaret kastı ile basarsa kâfir olur. Hakaret kastı olmaksızın tekfir olunmazsa da kendisi tekdir ve tedip olunur.
95 - Soru: Üzerinde ayet bulunan para cebimizde iken helaya girilebilir mi?
Cevap: Bunda kerahet vardır. Fakat temiz bir yerde, meselâ kırda abdest bozarken bu paranın cepte bulunmasında bir mahzur yoktur. Ölçü, bu para üzerimizde iken kirli bir mahalle girilmemelidir.
96 - Soru: Ev veya cami duvarlarının üzerine Kur'an ayetleri yazmakta bir mahzur var mı?
Cevap: Bu hususta değişik beyanlar vardır. Bazı alimler, caiz olması ümit olunur, demişlerdir. Bir kısmı da zaman gelir sıva dökülür, duvar yıkılır da yazılar ayak altında kalır, düşüncesiyle bunu mekruh görmüşlerdir. İhtiyata uygun olan açıklama da budur. Şayet bir yazı konulması mevzu bahis ise bunu levha haline getirip de öyle asmalıdır.
97 - Soru: Cünüp bulunan bir kimse, üzerindeki elbisenin bir tarafı ile Kur'an'ı tutabilir mi?
Cevap: Elbise, giyene tabi olduğu için onunla Kur'an-ı Kerim veya bir ayeti tutmak tahrimen mekruhtur.
98 - Soru: Kur'an-ı Kerim'in tamamını bir karton üzerine sığacak kadar küçültmüşler ve bunu basmışlar. Baktığımız zaman okunması mümkün olamayacak derecede küçük. Bu hususta dinimizin hükmü nedir?
Cevap: Gerek bir hattat tarafından ince bir kalemle yazılmış olsun, gerekse bunun basılmış şekli bulunsun, Kur'an-ı Kerim'i bu derecede küçük harflerle yazmakta kerahet bulunduğunu İmam-ı Azam ve İmam Ebu Yusuf ifade etmişlerdir. Bu mes'eleye bakarken, hattatın kabiliyetini ve tekniğin kudretini düşünmemeli; bu hususta dinimizin hükmünün ne olduğu incelenmelidir. (Fetava-i Hindiye, c. 5, s. 323)
99 - Soru: Eskimiş bulunan Kur'an-ı Kerim'i yakmak caiz midir?
Cevap: Yakmamalı, temiz bir beze sarıp sonra gömmelidir. (Fetava-i Hindiye, c. 5, s. 323)
100 - Soru: Cami minberlerine asılan örtülerdeki ayetler, göbekten aşağıya geliyor. Bu hatalı değil mi?
Cevap: Ayetlerin örtünün üst kısmına yazdırılması, kitab ı İlâhiye gösterilecek edebe en uygun olan şekildir.

Kuranı kerime hürmet, kurana hürmet soruları, kuranı kerime hürmet soru cevap, kuranı kerim hakkında sorular, kuran hakkında cevaplar


Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

 Hikayeler
    Filmler
KabeCanlı
Kabe Canlı Yayın
MedineCanlı
Medine Canlı Yayın
   İlahiler
İlahiler
    Ezgiler
Ezgiler
Güzel Sözler
Güzel Sözler
    Dualar
Dualar
   Vaazlar
Vaazlar
Mp3 Vaaz
Mp3 Vaazlar
AshabıKiram
Ashab-ı Kiram
  Çocuklar
Çocuklar İçin
    Şiirler
Şirler
İlahi Sözleri
İlahi Sözleri
    Elifba 
Elifba
      Kur'an
Mp3Hatim
Mp3 Kur'an
  Fotoğraflar
Resimler
       İtikat
İtikat
      Oruç
Oruç
Rüya Tabiri
Rüya Tabirleri
  Osmanlı
Osmanlı
 Bilgiler
Bilgiler
Televizyon
Televizyon
 Efendimiz
  Hazreti Muhammed Sav Efendimiz
      Ezan
Ezan Dinleyin
     Namaz
Dinin Direği Namaz
İlginçolaylar
İlginc Olaylar
                                                    D İ N İ  R A D Y O L A R
LalegülFm
GözyaşıFm
 
Ribat Fm
Kur'anFm
Özel Fm
Seyr Fm
RadyoNebi
 
Rahmetfm
 R.Onbeş
Akra Fm
DolunayFm
Çınar R.
ArifanR.
RHabibullah
   V A A Z L A R  
M.Z.Kot.Ra.
T.B.Körk.H.
A.B.Körk.
C.Akş.Hoc.
Ö.Dög.Hoc.
C.Ahmt.H.
S.Alk.Hoc
                                     KUR'AN-I KERİM
Ku'ranOku1
kuran kerim okuyun.jpg - 28.82 KB
Kur'anOku2
kuran.jpg - 11.85 KB
    Elifba
elifba-ogreniyorum.jpg - 61.79 KB
HatimMp3

    Meal
meal.jpg - 10.02 KB
    Kur'an
hatim mp3.jpg - 22.26 KB
Abduss..
abdulbasidabdussamed.jpg - 9.35 KB
                                                                      D U A L A R
DuaKabul
duanin kabulu.jpg - 6.29 KB
SıkıntıDuası
sknt dua.jpg - 6.45 KB
   Zenginlik
sifa duasi.jpg - 3.97 KB
  ŞifaDuası
dualar.jpg - 14.91 KB
 UykuDuası
uyku duasi.jpg - 3.49 KB
  Efendimiz
peygamber efendimiz hayat.jpg - 24.80 KB
                                                                    İ L A H İ L E R
Anneilahisi
anne ilahisi.jpg - 4.08 KB
Çocukilahisi
ocuk blm.jpg - 7.81 KB
Karışıkİlahi
lahiler1.bmp - 148.59 KB
   Ezgiler
mp3 vaaz.bmp - 57.47 KB
Güzelİlahiler
lahiler.jpg - 15.07 KB
Peygamber
peygamber efendimiz hayat.jpg - 24.80 KB


ilahim Takvim

< Ekim 2011 >
Pz Sa Ç Pr Cu Ct Pz
          2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sitemap

xml   html